Nu står vi här framför ett helt nytt år, som en oskriven bok börjar vi det första kapitel nu i januari. Det kan kännas spännande och läskigt. Kanske har vi en aning om vad som ska hända under året. Men mycket kommer hända utan att vi har förväntat oss det.

Ska detta bli året då vi verkligen tar tag i den där träningen? Ska det bli året då vi hittar oss själva eller gör det där livsavgörande valet? Det är inte nu vi ska bestämma detta! Istället vill jag prata om de små förändringarna som kan göra stor skillnad. Nyårslöften i all ära men här tänkte jag komma med några små tips som kanske kan göra stor skillnad i er vardag.

  1. Planera er vardag. Det kan låta tråkigt och inrutat men om ni planerar mer kommer det lättare finnas utrymme för lite spontanitet och ni kan få en tryggare vardag. Det kan vara små saker som matlista, duschdagar eller en dag i veckan då barnen själva har sin egen dag med någon av er föräldrar(ex. Markus tisdagar med pappa).
  2. Välj dina skyltfönster. Det lättaste som finns tycker många är att fastna i att andra har det så mycket bättre. Och det är jag beredd att hålla med om. Det är lätt att titta på andra och tro att den fasad de visar upp är hela sanningen. Men du kan faktiskt aktivt välja bort dessa känslor genom att avfölja på Instagram, välja bort vänner som inte får dig att må bra och omge dig istället av människor som du trivs med. Det finns också flera grupper på Facebook och internet där du kan hitta likasinnade.
  3. Unna dig själv något ofta. Det behöver inte vara stora saker utan hellre mindre och ofta. Fem minuter extra med kaffekoppen, ett långt bad/dusch efter att barnen somnat, ett varv extra i bilen efter jobbet, handla innan du hämtar barnen på fritids, köp en bok eller sitt bara lite extra länge på toa.

Det är inte de stora förändringarna som gör störst skillnad. Oftast är det de små som blir varaktiga och därför just också gör störst skillnad. Men det handlar om att göra de små förändringar som kan göra skillnad hos er. Fundera över hur ni kan göra små saker som kan förändra stort.

Härliga hälsningar,
Therése Fjellström

 

 

One thought on “Välkommen 2017!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s